Skip to content

La nostra història

Aiii, si les parets d’El Velódromo parlessin… Podrien explicar una part molt important de la història recent de la nostra ciutat. Des de la seva inauguració el 1933 n’ha vist de tots colors: ha sobreviscut a una guerra civil, ha acollit els membres del govern republicà i, generació rere generació, ha aplegat clients fidels amb ganes de gaudir d’un bon cafè, una tertúlia o una partida de billar.

Per les seves taules han passat polítics, intel·lectuals, membres de la burgesia catalana i, fins i tot, artistes de la gauche divine, que, entre copa i copa, passaven les hores. Ha animat els vespres de joves i grans abans de sortir cap a la discoteca durant les nits dels 80 i els 90, i s’ha convertit en punt de trobada de bona part dels barcelonins.

L’any 2000, quan els seus propietaris decideixen abaixar la persiana per jubilació, Cerveses Moritz agafa el relleu i el renova mantenint l’esperit tan característic que havia tingut des del seu origen. La restauració de l’espai va anar a càrrec de l’estudi Pilar Líbano, i el principal objectiu de Moritz va ser recuperar l’aspecte original art déco per convertir-lo en un punt de trobada del món cultural barceloní, com ho havia estat en el passat, mitjançant l’oferta gastronòmica i les diverses activitats culturals i artístiques que s’hi desenvolupen.
Ja ho veus, més que un bar, El Velódromo és un tros d’història de Barcelona.